Lapset ovat kautta aikain ymmärtäneet leikin, visualisoinnin ja mielikuvituksen voiman






Kun lapset leikkiessään nukeilla tai muilla "figuureilla" sanoittavat, mitä tapahtuu, eli esim. "Nyt TÄÄ ajaa tän loistoautolla rannalle surffailemaan ja tapaa sen prinssipoikaystävän" tai "nyt TÄÄ lentää raketilla marssiin ja hakee sieltä kassakaapin jossa on miljoonia", eli TÄÄ on heidän tuleva minuutensa, joka ei ole vielä manifestoitunut. Leikkivien lasten tunnetila ei ole epäuskoinen, toivoton eikä edes toiveikas, vaan he todella uskovat, että heidän sanansa ja mielikuvansa ovat totta.


Myös lapselle, joka uskoo joulupukkiin, tuo lahjoja tuova olento on totta. Siis ihan oikeasti. Lapsi on siis viisaampi kuin "järkevät" aikuiset: Hän tuntee iloa lahjojen vuoksi jo etukäteen, jolloin hän kulkee haaveilun ilosta manifestoinnin iloon.


Jos lapsi turhautuu lahjoja tai muita hyviä asioita saadessaan, niin hän on saanut jo "liikaa", jolloin hänen mielensä ei ole tasapainossa. Ja ärtymys kertoo siitä. Lapset ovat vielä hyvin herkkiä aistimaan tunnetaajuuksien vaihteluita. Jos vanhemmat nöyristelevät ja palvovat lasta yltäkylläisyyttä tarjoamalla, niin lapsi suuttuu, koska nöyristely ei ole kunnioitusta.

Kun aikuiset joskus haluavat estää esim. lasten pyssyleikkejä niin he eivät ymmärrä sitä, että "taistelu" rohkeuden ja ilon tunnetilassa ei ole lainkaan sama asia, kuin taisteleminen oikeissa sodissa vihan eli pelon vallassa. Tunnetila siis mahdollistaa joko ilon tai kärsimyksen, oli ihminen lapsi tai aikuinen.


Lapsi luo siis tulevaa elämäänsä kuvittelemalla ja vapaasti haaveilemalla. Ja niin tekevät usein myös nuoret. Kunnes pettymykset palauttavat monet heistä "maan pinnalle". Ja elämä saattaa muuttua raskaaksi suorittamiseksi ja yrittämiseksi.


Leikkivä aikuinenkin menestyy, koska hän uskoo edelleen, että kuvitelmat voivat oikeasti todellistua. Siksi monet luovilla aloilla työskentelevät tai visionäärit millä tahansa aloilla ovat vauraita. Onnellisuutta vauraus ei kuitenkaan takaa ja siksi luomistyötä eli uusien asioiden todellistamista täytyy jatkaa, jotta "luomisen ilo kantaisi" luovaa ihmistä.


Ja mitään muuta menestystä ei elämässämme koskaan ole, kuin onnellisuuden tunne.

Kommentit