Mitä on alun perin tarkoitettu uskonnollisella käsitteellä "pelastuminen"?



 Ihminen "pelastuu" kun hän tiedostaa, että kaikki ei-toivottu (negatiivinen) on vain oma näkökulmamme tiettynä hetkenä, ei siis mitään muuttumatonta ja pysyvää, vaan itse ajatuksilla valittua. Ja voimme millä hetkellä tahansa muuttaa ajatteluamme, jolloin myös todellisuuskuvamme muuttuu: jos aiemmin näin lasin puoliksi tyhjänä, voin päättää nähdä sen puoliksi täytenä.

Ja samalla tavalla jokaista ongelmaa voi katsoa tietoisesti myös aivan toisenlaisesta näkökulmasta, jolloin negatiivinen muuttuukin positiiviseksi. Ongelma tarvitaan jotta syntyy ratkaisu. Kysymys tarvitaan jotta syntyy vastaus. Ja onnettomuus on vain sitä, että ihminen tuijottaa kysymystä ja ongelmaa, jolloin onnettomuus pysyy aktiivisena (vetovoiman laki: samanlainen vetää aina puoleensa samanlaista, eli ajatusfokuksemme määrää sen, mitä koemme), onnellinen taas näkee vastauksen ja ratkaisun (ilman varjoa ei ole valoa, ilman valoa ei ole varjoa).
 
Tämän hypoteesin perusta on siinä, että ilman havaitsijaa ei ole havaintoa eli todellisuutta LAINKAAN, ja siten mitään absoluuttista todellisuuttakaan ei ole, koska jokainen havaitsija näkee todellisuuden aina vain omasta näkökulmastaan, tiedostamatta, että muiden todellisuuskuva on aina erilainen (yhteisenä koettu todellisuus eli esim. ympäristö perustuu kollektiiviseen uskomukseen).
 
Tämä on myös kvanttifysiikan hypoteesi: Aistimme tulkitsevat ns. olevaisen energiavärähtelyä (olevainen on vain ajatus itsestään ja ajatukset ovat myös ainetta eli energiaa, tätä asiaa tutkitaan ns. pimeän aineen tutkimuksessa) ja valitsemme itse todellisuutemme lukemattomista eri todellisuusvaihtoehdoista - joka hetki.
 
Ajatusvirrat taas ovat kollektiivisia, ja tästä johtuvat esim. maailmanlaajuiset trendit. Vastaanotamme ajatuksia, radiovastaanottimien tapaan, tietyltä taajuusalueelta, ne eivät siis synny aivoissamme. Tätä aihetta tutkii myös moderni tietoisuustutkimus.

Luot itse oman todellisuuskokemuksesi joka hetki, valitsemalla ajatuksesi, ja tunnetilasi kunakin hetkenä kertoo, onko valintasi ei-toivottu (negatiivinen tunne) vai toivottu (positiivinen tunne).

Sinä Olet Luoja.

Kommentit