Jos tunnet sääliä ja empatiaa läheisiäsi kohtaan, niin saatat itse olla matalammassa taajuustilassa, kuin säälisi kohteet



Voit korkeassa tunnetaajuustilassa ollessasi vaikuttaa positiivisesti ja "kohottavasti" läheisiisi. Mutta muista, että jos YRITÄT nostaa heidän mielialaansa eli energiatasoaan, niin olet itsekin negatiivisessa tunnetilassa, etkä voi auttaa heitä. Ja siksi ns. tsemppaaminen vaikuttaa usein teennäiseltä, ja ärsyttää sellaista ihmistä, jonka mielialaa yritetään kohottaa.

Voit siis OLLA valo, eli positiivinen esimerkki muille ihmisille, mutta et voi PUHUA valosta, jos et itse todella ole tuo valo, etkä siis heijasta valoa.

Ja joskus käy myös niin, että sinulla itselläsi on valmis negatiivinen uskomus liittyen läheiseesi, ja näet hänet tuon uskomuksesi mukaisena silloinkin, kun hän on korkeassa tunnetaajuustilassa. Tuollaisessa tilanteessa sinulla olisi siis mahdollisuus kohdata läheisesi korkeassa taajuudessa, ja resonoida hänen korkeamman minänsä kanssa, mutta oma negatiivinen uskomuksesi estää sen.

Voit siis joissain tilanteissa erehtyä ajatustasolla kuvittelemaan, että olet itse "valaistunut", mutta läheisesi jollain tapaa toivottomalla tavalla sokea tuolle valolle - ja oletkin itse tuolla hetkellä sokea. Unohdat, että ihan jokainen ihminen maailmassa on perusolemukseltaan korkeampi olento, ja että sinun ei tarvitse yrittää nostaa ketään "valoon", vaan jokaisella ihmisellä on oma korkeampi minänsä, joka loistaa ikuisena valona heidän sisällään. Ja että ihan jokainen ihminen näkee ja kokee tuon valon joka ikinen päivä. Sinun tehtäväsi ei siis ole olla empaattinen, ja taivastella heidän toivotonta tilaansa. Jos teet niin, niin sinun negatiivinen uskomuksesi heistä todellistuu sinulle itsellesi - silloinkin, kun nuo säälisi kohteet ovat korkeammassa tunnetaajuustilassa, kuin sinä!

Tästä ilmiöstä on kyse silloin, kuin esimerkiksi harras uskovainen yrittää käännyttää "pakanaa" oman uskontonsa kannattajaksi. Koska hän on sitä mieltä, että vain hänen oma uskonnollinen näkemyksensä ja "jumalansa" on ainoa oikea, ja hän yrittää vakuuttaa tuolle "vääräuskoiselle", että hänen sanomansa "johtaa jumalan luokse" ja ns. pelastukseen, niin tuo käännyttämistä yrittävä on itse erossa ehdottoman rakkauden tunnetilasta, ja on siten todellisuudessa täysin voimaton, eikä voi vakuuttaa viestin vastaanottajaa. Pelkät sanat eivät voi koskaan vakuuttaa ketään, vaan sen ihmisen tunnetaajuus, joka nuo sanat "sydämestään käsin" ilmaisee. Ja siksi uskovaiset näyttävät käännytettävien näkökulmasta usein koomisilta, ja heitä pilkataan. Sillä käännytettävä kiusaantuu siitä, että uskovan suu puhuuu ehdottomasta rakkaudesta, mutta hänen tunnetilansa ei ole resonanssissa noiden sanojen kanssa.

Ja siksi kaikki uskonnolliseen oikeassaolemiseen liittyvät taistelut ovat aina oman śanomansa irvikuvia. 

Samalla tavalla esimerkiksi rasismia vastustavat ihmiset ovat kyvyttömiiä vähentämään rasismia, koska he itse ovat ennakkoluuloisia rasisteina pitämiään ihmisiä kohtaan. Rasismihan perustuu aina pelkoon - ja pelkoon perustuu myös rasismin vastustaminen. Emme voi koskaan vastustaa ketään toista ihmistä, ja pysyä samalla itse korkeassa tunnetaajuustilassa. Voimme siis olla itse ennakkoluulottomia vain, jos tunnemme puhdasta myötätuntoa ennakkoluuloisia ihmisiä kohtaan - ymmärrämme, että pelot todellistuvat, eikä yksikään ihminen ole koskaan perusolemukseltaan paha ja julma.

Ja samasta syystä ehdolliseen rakkauteen perustuvat ihmissuhteemme ovat ns. viharakkaussuhteita. Sillä ehdollinen rakkaus on sitä, että pyrimme resonanssiin toisen ihmisen tunnetilojen kanssa, ja yritämme muuttaa toista ihmistä omien toiveidemme kaltaiseksi, ja se ei onnistu koskaan, koska jokaisella ihmisellä on oma vapaa tahtonsa, ja omat unelmansa. Kukaan toinen ihminen ei ole syntynyt miellyttämään meitä, vaan toteuttamaan omia unelmiaan. Ymmärrät tämän, kun ajattelet itseäsi ja omia toiveitasi. Sinäkään et halua, että muut ihmiset päättävät puolestasi, mitä sinä elämältäsi haluat. Älä siis sinäkään vaadi läheisiltäsi, että heidän pitäisi "tanssia sinun pillisi mukaan". Negatiivisiin tunteisiin perustuva ihmissuhde on aina väistämättä "vihan liitto", koska emme tuollaisessa liitossa ole vapaita itse, emmekä salli vapautta myöskään toiselle osapuolelle.

Täysin ehdoton rakkaus on ainoa aidon ja puhtaan, todellisen rakkauden muoto, ja tuo korkein tietoisuustaso mahdollistaa sen, että kuka tahansa ihminen maailmassa voi elää resonanssissa kenen tahansa toisen ihmisen kanssa, täysin riippumatta heidän keskinäisistä eroavaisuuksistaan, koska he siis resonoivat korkeampien minuutensa taajuustilassa, eli heidän välisensä sidos on puhdasta rakkautta, ja täydelliseen vapauteen ja myötätuntoon perustuva.

Siksi ehdottomasti rakastava ihminen kykenee myös päästämään toisen ihmisen toteuttamaan omia unelmiaan, tuntematta pelkoa ja omistushalua, koska ehdottomasti rakastava tietää, että korkeassa tunnetilassa tapahtuvat erot johtavat aina oikeaan suuntaan, jossa myös omat toiveemme toteutuvat. Vanhempien ehdoton rakkaus omia lapsiaan kohtaan mahdollistaa siis lapsen kohoamisen "omille siivilleen" ilman, että vanhemmat takertuvat esim. aikuistuvaan lapseensa, ja pelkäävät hänen puolestaan.

Ja ehdottomasti rakastava ihminen kykenee samalla tavalla hyväksymään myös läheisensä vapautumisen kuoleman kautta, iloitsemalla tuosta kuolemasta vilpittömästi, sillä ehdottomasti rakastava ymmärtää, että fyysinen kuolema on aina kuolevan ihmisen oma tahto. Sen sijaan sääliä ja huolta tuntevat läheiset saattavat joissain tapauksissa estää esim. pitkäaikaissairaan ihmisen vapautumisen, jos kuolemaa itse toivova kokee syyllisyyttä ja pelkoa. Ja tällainen "hidas kuolema" aikaansaa kärsimystä kaikille osapuolille. Ja sama pätee sairaisiin lemmikkieläimiin, josta emme halua luopua, koska pelkäämme suruamme.

Todellisuudessa aikaansaamme menettämisestä seuraavan surun täysin vapaasti itse, keskittymällä siihen, mitä pelkäämme menettävämme. Jos luovut vilpittömällä ilolla MISTÄ TAHANSA - ihmisistä, rahasta, tavarasta, työpaikasta, olosuhteista - niin et joudu kokemaan kärsimystä, koska sinun oma tunnetilasi joko tekee sinut onnettomaksi tai onnelliseksi, joka hetki. 

Valitse siis tietoisesti ilo, niin kaikki mitä toivot, mahdollistuu välittömästi. Ilo on ainoa päämäärämme.

Kommentit