Intuitiosi varoittaa sinua aina etukäteen edessä olevista haasteista

 



Ihmissuhteemme ja suhteemme muihin olentoihin, kuten eläimiin ja kasveihin, antavat meille joka päivä hyödyllisiä kokemuksia vetovoiman laista - siitä, että luomme todellisuutemme itse.


Oman kehomme terveydentila kertoo sekin aina jotain mielemme tilasta.
Myös konkreettiset arkiset ongelmat ovat vaikeita tai helppoja sen mukaan, pelkäämmekö ja vastustammeko niitä, vai ymmärrämmekö niiden viestit.


Omakotiasuja voi oppia todella paljon talotekniikasta, jos hän ymmärtää sen, että myös LVI-järjestelmien toiminta perustuu tasapainoon, flow-tilaan.


Öljylämmittysjärjestelmä ei toimi, jos öljypoltin on ollut päällä kun säiliötä täytetään ja putkistoihin on päässyt ilmaa. Silloin öljypoltinta pitää "huijata" valaisemmalla sensoria taskulampulla, jolloin kone luulee liekin jo palavan ja öljyä virtaa kattilaan.


Myös leivinuunin tai takan hormissa voi olla ilmalukko, jolloin hormi ei "vedä" ja savu työntyy alas huoneisiin.


Veden virtausta kaivosta rakennuksiin tasaa painesäiliö, mutta jos painesäiliössä on ilmaa, niiin järjestelmä "yskii". Kun säiliö "ilmataan" niin ilma pääsee ulos ja paine tasaantuu.


Jos ihminen arkisia ongelmia kokiessaan "pelkää pahinta" eikä tunne teknisten laitteiden toimintaperiaatteita, hän ei ole intuitiotilassa ja tekee siksi usein myös "kärpäsestä härkäsen". Jos esim. viemäri on talvella tukossa, niin asukas kutsuu hädissään kalliin imupaineauton, vaikka kuuman veden kaataminen viemäriin olisi saattanut ratkaista jäätyneen viemärin ongelman.


Myös tekniikan nopea kehittyminen tekee monista kokeneistakin ihmisistä uusavuttomia. Auton vikakoodilista nähdään uhkaavana vaikka "tieto lisää tuskaa" vain, jos korjausta kaipaavia vikoja ei halua nähdä.


Voimme siis pelon vallassa joko suurennella tai pienennellä kohtaamiamme ongelmia - sen sijaan, että kohtaisimme olosuhteet selkeyden mielentilassa.


Kun joku tekninen laite on menossa epäkuntoon saamme siitä AINA etukäteen intuitiivisesti tiedon.


Aivan kuten kehommekin ilmoittaa kivun välityksellä liikunnan, levon tai mielenrauhan tärkeydestä jo kauan ennen vakavaa sairastumista.


Avioerotkaan eivät tapahdu koskaan sattumalta. Rakkaudeton suhde on voinut kestää jo vuosia, parisuhteen osapuolet eivät vain ole halunneet luopua toimimattomasta liitostaan, koska muutos pelottaa. Rakkaus korjaa minkä tahansa ihmissuhteen - ja se mahdollistaa myös ihmissuhteen purkautumisen helposti ja ilman kärsimystä.


Pyri siis kohtaaman kaikki elämäsi haasteet ja muutokset aina mielenrauhan tilassa, arvostaen niitä - ja et enää koe kauhua, järkytyksiä ja draamaa.

Kommentit