Pilkka osuu aina pilkkaajan "omaan nilkkaan"





Radiossa naureskeltiin ns. tekoälyrakastetuille ja eräälle tietylle presidenttiehdokkaalle, joka oli luetellut "kotivaravarastojaan" hyvin yksityiskohtaisesti. Pilkan kohteena olivat siis tässä ihmiset, jotka eivät ole löytäneet oikeita rakastettuja ja jotka pelkäsivät Venäjän hyökkäystä.



Nauru vapauttaa meitä oman mielemme resistanssista eli kun nauramme muille (pilkka), niin tiedostamme (usein tiedostamattamme) negatiivisia asenteita ITSESSÄMME. Havaitsemme siis omia heikkouksiamme, nuo pilkkamme kohteet vain tuovat ne esiin.


Nämä naureskelijat eivät olleet vielä tiedostaneet, että ns. oikea todellisuus ei ole yhtään sen "todellisempi", kuin virtuaalinenkaan todellisuus. Jos ihminen rakastaa aidosti tekoälyrakastettuaan, seksinukkeaan tai vaikkapa lemmikkieläintään, niin rakkauden tunne on aito, ja jos hän haluaa löytää myös "oikean" ihmisen rakastetukseen, niin hän löytää sellaisen, KOSKA hän tuntee rakkautta.


He eivät olleet myöskään tiedostaneet sitä, että kun he valitsevat presidenttiehdokkaiden joukosta "säälittävän pellen", jolle kaikki joukolla nauravat, niin juuri tuo pelle omine pelkoineen kertoo eniten heidän omista peloistaan eli on heidän tärkein opettajansa. Ne ehdokkaat, joille ei naurettu (esim. Pekka Haavistolle harva toimittaja naureskelee, koska pelkää, että hänet leimataan suvaitsemattomaksi) eivät ole paljastaneet noiden naureskelijoiden pelkoja.


Siksi kannattaa AINA kunnioittaa eniten "vihollisia" ja eri tavalla ajattelevia, koska heitä kunnioittamalla laajennat omaa näkökulmaasi ja saat mahdollisuuden luopua omista ennakkoluuloistasi.


Vetovoiman laista ja ennakkoluulojen aiheuttamasta "sokeudesta" johtuu myös se, että pilkka osuu aina ennemmin tai myöhemmin "pilkkaajan omaan nilkkaan".

Kommentit