Menetelmä, jolla voit muuttaa negatiiviset uskomuksesi positiivisiksi - ja vastaanottaa minkä tahansa unelmasi



Jos olet tyytymätön johonkin asiaan elämässäsi, niin tyytymättömyyden ajatuksesi luo välittömästi ratkaisun ongelmaasi. Mutta niin kauan, kun keskityt tuntemaan ja ajattelemaan tyytymättömyyttä, et voi vastaanottaa tuota ratkaisua. Ja tyytymättömyyden ajatuksistasi, jotka vahvistavat itse itseään - koska nuo negatiiviset ajatukset manifestoituvat uusina tyytymättömyyden kokemuksina -  voi aikaa myöten muodostua niin vahvoja negatiivisia uskomuksia, että uskosi ratkaisun mahdollisuuteen yksinkertaisesti loppuu.

Ja silti voisit millä hetkellä tahansa lähteä kulkemaan tuota ratkaisua kohti, pelkästään valitsemalla korkeamman tunnetilan. Mutta koska juuri tuon tietyn tyytymättömyyden aiheen ajatteleminen laskee tunnetilaasi, niin sinun on joko lopetettava tuon negatiivisia tunteita herättävän asian ajatteleminen - tai neutraloitava ja "puhdistettava" tietoisesti negatiivinen uskomuksesi.

Esimerkiksi rahaan liittyviä ajatuksia emme voi koskaan kokonaan välttää, koska nykymaailma vaatii jatkuvaa raha-asioista huolehtimista. Ja siksi juuri raha-asioihin liittyvien negatiivisten ajatusten tietoinen muuttaminen positiivisiksi parantaa elämänlaatua usein hyvin paljon. Ja tämä on totta myös sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät myönnä edes itselleen arvostavansa ja toivovansa rahaa ja vaurautta. Moni rahaan kielteisesti suhtautuva ihminen tuomitsee rahan haluamisen "pahana materialismina", ja "ei-henkisyytenä". Mutta tällaiset ihmiset eivät huomaa, että juuri tuo tuomitseminen ja moralismi vähentää onnellisuuden kokemuksia, ja rajoittaa elämää. Sillä todellisuudessa haluamme rahaa siksi, että raha lisää valinnanvapauttamme. Raha on siis nyky-yhteiskunnassa vapauden vertauskuva myös niille, jotka näennäisesti halveksivat rahaa.

Toisaalta on olemassa myös sellaisia ihmisiä, joilla on paljon rahaa, mutta jotka eivät silti tunne itseään vapaiksi, ja tämä johtuu siitä, että he pelkäävät rahan menettämistä (ja rankaisevat itseään panttaamalla vaurauttaan, "istumalla rahojensa päällä", eli jättämällä rahan suomia mahdollisuuksia käyttämättä), ja pohjimmiltaan heidän pelkonsa perustuu itsevihaan ja itserankaisuun. Raha siis antaa heille turvallisuutta, mutta toisaalta turvallisuuden kaipuu, ja siihen keskittyminen, kertoo myös aktiivisesta pelosta elämää, ja jatkuvasti muuttuvia olosuhteita, eli "jatkuvaa kuolemista ja uuden syntymää"  kohtaan.

Rahaa pakonomaisesti säästävä ihminen pyrkii ikään kuin koko ajan hengittämään sisäänpäin, mutta suhtautuu uloshengitykseen menetyksenä. Ja tästä syystä hän kokee pelkoa, puutetta ja niukkuutta, vaikka hän olisi suunnattoman rikas, sillä onnellisuus ja onnettomuus eivät ole koskaan mitään muuta, kuin hetkellisiä tunnetiloja.

Samalla tavalla luonnon tuhoutumista pelkäävä ihminen tuomitsee jatkuvasti itseään ja koko ihmiskuntaa, mutta ei kuitenkaan negatiivisesta tunnetilastaan käsin saa aikaan mitään sellaista, joka parantaisi maapallon ja luonnon tilaa. Voimme auttaa myös luontoa vain iloitsemalla elämästä, emme siis tuomitsemalla itseämme luomakunnan jäseninä.

Jos sinulla on negatiivisia uskomuksia, jotka aikaansaavat sen, että vaikka luot todellisuuttasi joka hetki uudeksi, niin luot kuitenkin koko ajan negatiivisten uskomustesi mukaista todellisuutta, niin pyri tietoisesti muuttamaan nuo uskomukset positiivisiksi.

Kirjoita ensin paperille rahaan liittyviä negatiivisia uskomuksiasi, sillä et voi tunnetasolla "loikata" suoraan positiiviseen uskomukseen, jos et itse usko siihen:

"Minulla tuntuu aina olevan liian vähän rahaa, ja aina, kun saan rahaa, niin maksan sillä laskuja, lainanlyhennyksiä, tai ostan välttämättömiä asioita, eikä minulle siksi jää koskaan säästöön sellaista rahaa, jolla voisin toteuttaa unelmiani."

"Saan rahaa aina vain tekemällä kovasti töitä, ja olen alkanut inhota myös työtäni, koska olen sen orja."

Tai: "Saan työttömyyskorvausta/toimeentulotukea, mutta en pysty iloitsemaan tuosta korvauksesta, koska sen rahan ovat kustantaneet minua menestyneemmät ihmiset, jotka maksavat paljon veroja."

Tai: "Saan rahaa vanhemmiltani/sukulaisiltani/puolisoltani, mutta en ole itse ansainnut noita rahoja, joten en koe, että minulla olisi myöskään oikeutta käyttää noita rahoja".

Ja tämän jälkeen voit alkaa jo hieman lieventää rahaan liittyviä, jyrkkiä negatiivisia mielipiteitäsi:

"Nekin ihmiset, jotka maksavat paljon veroja, ja joiden rahoja minä tuensaajana käytän, ovat jossain elämänsä vaiheessa saaneet yhteiskunnalta tukea, ja hekin saavat välillisesti tukea koko ajan, yhteiskuntahan muodostuu kaikkien sen jäsenten yhteisestä panoksesta, ja myös kaikkien meidän henkisestä panoksesta. Ja myös omalla työllään rikastuneet ihmiset ovat joskus vasta aloittaneet vaurastumisensa, eli uskoneet vaurastumiseen, jolloin se on vähitellen toteutunut."

"Minäkin olen auttanut ja ilahduttanut monia ihmisiä, vaikka apuni on ollut usein aineetonta, ja olen jo pelkällä olemassaolollani lunastanut myös oikeuteni nauttia elämästä. Olen siis ihmisenä aivan yhtä arvokas, kuin enemmän ansaitsevat, sillä ihmisarvoa ei lisää uhrautuminen, kärsimys tai varallisuus, vaan jokainen meistä on täsmälleen yhtä arvokas."

"Syntyessämme ja kuollessamme olemme kaikki konkreettisesti täysin samanarvoisia, riippumatta varallisuudestamme, saavutuksistamme, tai titteleistämme ja arvonimistämme."

"Voin kokea onnellisuutta aivan samalla tavalla, kuin minua varakkaammat ihmiset, sillä onnellisuuus on vain sitä, että arvostan juuri nyt kokemaani hetkeä. Eli kärsimys, tai sen synnyttämä vauraus, ei saa aikaan onnellisuutta, vaan onnellisuuden tunne on minun sisäinen kokemukseni, ja onnellisuuden tunnetila, joka aiheutuu mistä tahansa syystä, mahdollistaa onnellisuuden eli toiveideni toteutumisen myös tulevissa hetkissä."

Ja tämän jälkeen voit jo alkaa kirjoittaa paperille asioita, jotka ovat joskus tehneet sinut iloiseksi, ja jotka liittyvät tavalla tai toisella rahaan. Jos olet tähän saakka uskonut, että voit saada rahaa vain tekemällä kovasti töitä, niin pyri muistelemaan ja kirjoittamaan ylös sellaisia tilanteita, joissa sait rahaa työstä, josta todella nautit, tai joissa sait rahaa hyvin helposti, tekemättä työtä ollenkaan (esimerkiksi saamasi lahjat tai voitot). Ja useinhan emme koe hyvin nautinnollista työtä työnä lainkaan, koska korkea tunnetilamme siis tekee työstä huvia. Ja juuri korkeassa tunnetilassa tehty työ tuottaa aina myös eniten sellaista rahaa, joka saa meidät tuntemaan aitoa iloa, ja tämän aikaansaa vetovoiman laki.

Kirjoita paperille myös sellaisia materiaalisia asioita, joista olet joskus unelmoinut, ja jotka olet jo onnistunut hankkimaan, tai vastaanottamaan muulla tavoin. Kaikki nämä jo todellistuneet unelmat kohottavat tunnetilaasi, ja muuttavat rahaan liittyviä uskomuksiasi positiivisiksi. Ja tämä uskomusten muuttuminen siis mahdollistaa sen, että sallit itsesi toteuttaa myös sellaisia unelmia, jotka eivät ole vielä toteutuneet.

Kärsimyksellä, tai vääryydellä ja huijaamisella ansaittu raha, ei tee rahan saajaa onnelliseksi siksi, koska negativinen tunnetila, tyytymättömyys, syyllisyys ja katkeruus, saavat tuollaisen rahan tuntumaan negatiiviselta ja "likaiselta". Raha itsessään on aina täysin neutraali asia, ja pelkästään energiaa, joka siis mahdollistaa vapauden tunteen, mutta jos itse tuomitsemme saamamme rahat, niin emme voi myöskään nauttia niistä.

Kirjoita paperille myös sellaisia nautinnollisia tapahtumia, kokemuksia ja elämyksiä, joita raha on elämääsi mahdollistanut, ja pyri tunnetasolla kokemaan noita iloisia tapahtumia uudelleen, ja arvostamaan niitä aidosti. Sillä saat aina lisää sitä, mitä arvostat - aivan kuten saat lisää myös sellaista, jota et arvosta, jos keskityt tyytymättömyyden ajatuksiin.

Emme voi ajattelamalla, eli jotakin asiaa torjumalla, koskaan hankkiutua eroon mistään, sillä universumissa voit vain vetää puoleesi asioita, joita ajattelet. Ja tunnetilasi määrittää aina sen, vastaanotatko juuri nyt toivottuja, vai ei-toivottuja asioita.

Kaikki, mihin itse tunnetasolla uskot, on aina totta - ja siksi myös mahdollista. Ja muista myös, että mitä enemmän olet toivonut, mutta kieltänyt nuo toiveesi itseltäsi, niin sitä enemmän ja sitä helpommin voit myös vastaanottaa noita toiveitasi, kun vihdoin suostut ne itsellesi sallimaan!

Sinä olet oman elämäsi täysin kaikkivoipa Luoja.



Kommentit