Oliko guru nimeltä Jeesus taitava hengellinen opettaja ja hyvä esikuva opetuslapsilleen?






Oliko guru nimeltä Jeesus taitava hengellinen opettaja ja hyvä esikuva opetuslapsilleen?

Jos uskomme hänestä kerrottua synkretististä legendaa, niin hän oli taitava hengellinen opettaja ENNEN kuin uhrasi itsensä. Kun hänet pidätettiin, hän oli kuin kuka tahansa pelokas ihminen, kiihkoilija (kuten esim. Greta Thunberg julkisessa roolissaan).
 
Oman itsen uhraaminen on pelkoon perustuvaa egoismia, ei myötätuntoa ja rakkautta. Uskonnolliset marttyyrit näyttävät siis ihmiskunnalle meidän inhimillisyytemme, eivät "jumaluuttamme".

Kristinuskon verinen historia johtuu paljolti siitä, että "jumala" piti korottaa ihmisen yläpuolelle, jotta veriuhritarinassa olisi ollut jotain järkeä. Ihmiset piti siis syyllistää gurun kuolemasta, ja jos syytämme, niin syyllisyyttä tuntevat syyttävät muita, jotta heidän tunnetilansa kohoaisi. Ja siksi viha "vääräuskoisia" kohtaan on jo kaksituhatta vuotta ollut kristinuskon todellinen sanoma monille uskoville, johtuen myös Raamatun sisältämistä muista väkivaltaisista tarinoista.

Kukaan ihminen, joka tuntee olevansa "jumalien" alapuolella ei voi tuntea puhdasta rakkautta.
 
Jeesuksen tarinasta on olemassa myös versio, jonka mukaan tämä henkinen opettaja jatkoi opetus- ja parannustyötään rangaistuksen kokemisen jälkeen Intiassa. Jos tämä "ylösnousemustarina" (Jeesus nousi ylös, koska hän oli taas terve) olisi levinnyt ympäri maailmaa, veriuhritarinan sijaan, niin olisimme välttyneet lukemattomilta turhilta uskonsodilta.

Kommentit