"Jumalaa" pelkäävä ihminen ei ole viisas, mutta ovatko kaikki shamanistit ja buddhalaiset viisaita?
Jos ihminen pelkää "jumalaa ja saatanaa", niin hän ei ole viisas vaan hän on pelon sokaisema. Hän ei "tunne omaa voimaansa".
Eivät ole. Mitä tahansa maailmankatsomusta edustava ihminen voi olla pelokas ja pelko estää viisaat ajatukset. Pelon tunnetaajuudessa vastaanotamme pelokkaita ajatuksia, jotka tuntuvat "tosilta", koska pelkäämme itse.
"Olen buddhalainen" tai "olen shamanisti" voi siis olla vain egon valitsema rooli. Egoon perustuva uskovaisuus on aina ylpeyttä. Ylpeä ihminen väittää muiden olevan "väärässä", eli hän on kirjaimellisesti "ylimielinen".
Ylimielinen uskonnollisuus on aivan eri asia, kuin aito tunnetason uskovaisuus: "Uskon tietäväni joten tiedän tietäväni, mutta en väitä muiden ihmisten uskomuksista mitään."
Jos ihminen puolustaa vaikkapa suomalaisia luonnonhenkiä ja "pyhiä paikkoja" ja syyllistää samalla ihmisiä siitä, että he eivät kunnioita noita "pyhiä" asioita, niin hän ei itsekään kunnioita niitä - koska hän ei ole kunnioituksen mielentilassa.
Jos ihminen syyllistää lihansyöjiä ja on itse kasvissyöjä, hän ei kunnioita noita muita ihmisiä, mutta ei myöskään itseään.
Jos ihminen pilkkaa pelokkaita ihmisiä, hän ei itse ole selkeyden tilassa eli aidosti rohkea.
Emme voi koskaan kunnioittaa samaan aikaan, kun pilkkaamme, syytämme ja moralisoimme.
Voit myötätuntoisena havaita toisen ihmisen pelokkuuden ja esittää tuolle pelokkaalle ihmiselle kysymyksiä, jolloin tuo pelokas ihminen pääsee lähemmäksi omaa sisäistä totuuttaan, tuntiessaan vihaa sinua kohtaan.
Älä siis sääli äläkä pelkää vihaisia uskovaisia, sillä sääliessäsi halveksit heitä.
Kaikesta näennäisestä sekasorrosta seuraa aina uusia näkökulmia ja ratkaisuja, jotka ovat vihaisten ja/eli pelokkaiden ihmisten omia todellisia toiveita.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentoi, esitä kysymyksiä tai ilmoittaudu Korkean tunnetaajuuden kohtaamisiin (Barbaarikartanossa) täällä!