Miten kannattaa suhtautua ihmisiin, joiden käytöksen koet "röyhkeänä"?

 



Miten kannattaa suhtautua ihmisiin, joiden käytöksen koet "röyhkeänä"?


Kunnioita ja arvosta heitä, koska se, että koet heidät röyhkeinä johtuu sinun omista kielteisistä asenteistasi, eli siitä, miten itse suhtaudut itseesi. Nuo "röyhkeät" ihmiset siis paljastavat sinussa itsessäsi olevan kielteisen asenteen ja saat näin tilaisuuden vapautua siitä.


Myös lause "älä laskeudu/alennu röyhkeän ihmisen tasolle" sanotaan usein ylpeästi ja halveksivasti, ja siksi ihminen, joka "puree hammasta" ja yrittää käyttäytyä hyvin röyhkeään ihmiseen törmätessään, EI vapaudu tiedostamattomasta, negatiivisesta asenteestaan.


Ja mistä tuo negatiivinen asenne siis johtuu?


Kaikki negatiiviset asenteemme muita ihmisiä tai olosuhteita kohtaan johtuvat siitä, että emme kunnioita ja rakasta itseämme.


Kun tiedostat tuon rakkaudettomuuden ja "painat villasella" itse mahdollistamaasi kokemusta röyhkeydestä, "jätät sen omaan arvoonsa", niin vapaudut vastaavista tilanteista tulevaisuudessa.


Emme koskaan koe mitään asiaa tai kokemusta negatiivisena, ellemme itse ole kokemuksen tai ajatuksen hetkellä negatiivisessa tunnetaajuustilassa. Rakkauden tunnetaajuudella ei nimittäin tapahdu MITÄÄN ei-toivottua.


Esimerkki: Keski-ikäinen nainen juhlii iloisesti ravintolassa, mutta kokee itsensä illan kuluessa enemmän ja enemmän "näkymättömäksi", koska hänen ympärillään on paljon nuoria ja kauniita ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita vain toisistaan. Hän siis näkee nuoret ihmiset kauniina, koska hän vertaa heihin itseään (kauneus on aina katsojan silmässä). Ilo siis mahdollistaa negatiivisen omakuvan paljastumisen - ilo valaisee varjoa.


Hän saattaa kyllä törmätä nuoreen mieheen, joka on hänestä kiinnostunut, mutta tuo nuori mies on hyvin vahvassa humalassa. Keski-ikäinen nainen kokee itsensä loukatuksi: "Enkö muka kelpaa muille kuin humalaisille idiooteille?"


Kun hän menee baaritiskille ja yrittää "olla kuten nuoremmat" eli hän pyrkii säilyttämään ylpeytensä kiusaantumisestaan huolimatta (ylpeys on negatiivinen tunnetila), niin baarimikko keskittyykin vain nuoreen ja kauniiseen naiseen, jolloin "kauniimpi" pääsee kiilaamaan jonossa. Keski-ikäinen nainen raivostuu, koska häntä ei selvästikään kunnioiteta. Hän on baarimikolle "näkymätön", "kuin ilmaa".


Ja miksi häntä ei tuossa tilanteessa huomioida? Koska hän ei kunnioita itseään.


Jos tuo "näkymätön" nainen päättääkin suuttumisen jälkeen ns. laskea kymmeneen, eli hän ei annakaan vihalleen valtaa, niin negatiivinen tapahtumaketju ei saa voimaa ja baarimikko palvelee häntä seuraavassa hetkessä hyvin ystävällisesti - suuttumus nimittäin kohotti "tuohtuneen" naisen tunnetaajuustilaa ja hän siis tuntee nyt rakkautta ja kunnioitusta sekä itseään että baarimikkoa kohtaan. Baarimikko heijastaa tätä rakkautta (siis: itserakkautta, ei ylpeyttä) omalla käytöksellään takaisin naiseen.


Saamme aina sen, mitä itse tunne- ja asennetasolla tilaamme. Ja mistä päästämme irti.


Älä siis koskaan YRITÄ saavuttaa kunnioitusta vaan tunne vain kunnioitusta ilman mitään ehtoja - ja tulet myös itse kunnioitetuksi.



Kuvassa itseään kunnioittavia, iloisia espanjalaisia naisia.

Kommentit