Pelko on illuusio siitä, että olisi jotain pelättävää






Miksi pelko on pelkkä illuusio siitä, että olisi jotain pelättävää?

Kun puhutaan vaaroista, niin pitää erottaa nämä kaksi tilannetta: "Intuitiivinen tieto siitä, että joku asia on vaarallinen" ja "negatiivinen tunnetila, jossa vastaanotan pelottavia ajatuksia, ja tunnen itseni heikoksi".
 
Selkeyden mielentilassa ihminen selviytyy hyvin vaarallisistakin tilanteista, mutta jos hän pelkää, hän voi joutua vaaraan, vaikka mitään vaaraa ei ilman pelkoa olisi (esim. liikenteessä). Suuri osa autoilijoista tekee moottoritiellä ohituksia intuitiotilassa, siis eräänlaisessa transsitilassa. Siihen aikaan kun autoja alkoi tulla hevosajoneuvojen tilalle autoja vastustettiin voimakkaasti, niiden kovien nopeuksien vaarallisuuden takia. Nykyään olemme tottuneet koviin vauhteihin ja halu ajaa kovaa on "voittanut useimpien pelon".

Aidosti rohkea ihminen (versus uhkarohkea) ei siis joudu vaaraan, koska hän on selkeyden mielentilassa ja vastaanottaa intuitiivisesti ajatuksia, jotka johtavat hänen toiveidensa toteutumiseen eli selviämiseen vaikeista tilanteista.
 
Uhkarohkea taas ei kuuntele (kuule) intuitionsa varoituksia, ja saattaa siksi joutua vaaraan. Hän saattaa esim. tehdä jotain, johon hän ei itse usko kykenevänsä, mutta hän tekee sen silti. Esimerkiksi koska muut ihmiset yllyttävät häntä.
 
"Sotasankaruus" perustuu usein uhkarohkeuteen ja ylpeyteen, eli pohjimmiltaan pelkoon ja uhrautumiseen. Rohkea ihminen, joka haluaa elää saattaa paeta intuitionsa ohjaamana "käpykaartiin". Ja jos se ei ole mahdollista, hän saattaa kuolla, kuolemahan ei ole koskaan paha asia vaan vapautus. Myös rohkeat pitkäaikaissairaat kuolevat, jos he eivät enää halua elää.

Kommentit