Mitä ovat "epäjumalanpalvojat"?

 





"Epäjumalanpalvojat" ovat keitä tahansa pelokkaita ihmisiä, jotka eivät usko omaan voimaansa (uskonnollisin termein: "elohimin"/"el-ilahin" valtakunta eli intuitiivinen viisaus ei ole heidän sisimmässään).


Ja sellaiset kristityt jotka pelkäävät "saatanaa ja jumalaa" ja jotka uskovat pyhään kolminaisuuteen, voidaan luokitella "epäjumalanpalvojiksi", heillähän on kolme jumalaa, joille he ovat alamaisia. Ja perustelen tätä sillä, että jos "elohim ahava" eli "jumala on ehdoton rakkaus", niin "jumalalle" ei voi kukaan olla alamainen. Jos olisi, niin tuo entiteetti ei olisi "ehdoton rakkaus", "kaikkeus".


Esim. hindujen monet jumaluudet ovat kaikkeuden ilmentymiä, samalla tavalla kuin muinaisille egyptiläisille kissat. Ne eivät siis ole "ihmistä korkeampia olentoja" vaan ne ovat samalla tavalla elämän energian manifestaatioita, kuten jokainen ihminenkin perusolemukseltaan (rajallisuutta kokeva ego on harha).


Jos hindu on aidosti rohkea, hän kunnioittaa jumaluuksia, mutta ei pelkää niitä. Koko monoteismin idea on siis pelkoon perustuva oppi ja sellaisena "epäjumalanpalvontaa", jos siis "jumalan" ajatellaan olevan ihmisen yläpuolelta vaikuttava olento.

Kommentit