Miksi raha tulee rahan luo?

 




Miksi raha tulee rahan luo? Miksi ennestäänkin rikkaat saavat usein ilmaisia lounaita, lahjoja (negatiivinen tulkinta: lahjuksia), työtilaisuuksia ja arvostusta? Miksi moni vauras löytää myös vauraan puolison?


Ihminen, joka kokee olevansa vauras ottaa vastaan sitä, mihin hän jo valmiiksi uskoo. Hänen ei siis tarvitse edes tehdä "kovasti töitä" vaurastumisensa eteen, koska uskomus mahdollistaa manifestaatiot. Elämämme on aina omien uskomustemme kuva.


Vasten omaa tahtoaan köyhä ihminen on sellainen, joka vaatii, pyytää tai toivoo, että häntä tuetaan. Hän ei siis itse usko voivansa vaurastua. Hän uskoo olevansa riippuvainen ulkopuolisesta avusta. Hän uskoo vaurauden olevan rajallista,eli että vaurauden epätasainen jakautuminen on sattuma, kohtalo tai jonkun toisen ihmisen tai yhteiskunnan syy. Hän ei siis voi vaurastua, ellei hän muuta omaa uskomustaan.


Onko maailma siis todella epäoikeudenmukainen paikka?


Ei, koska onnellisuus taas on suhteellista. Jokainen vauras ihminen ei ole suhteessa onnellisempi kuin kaikki köyhät ihmiset, vaan menestystä on oman elämän arvostaminen. Moni köyhempi ihminen on onnellisempi kuin moni rikas ihminen. On lukemattomia muitakin vaurauden ilmentymiä kuin raha.


Ja silti rikaskin voi olla aidosti menestynyt eli onnellinen.


Valitset itse oman tunnetilasi joka hetki. Onnellisuuus ei ole olosuhde.

Kommentit