Ikuisuuskysymyksiä: Mistä kaikki olevainen on saanut alkunsa?






Ikuisuuskysymyksiä: Mistä kaikki olevainen on saanut alkunsa?



Ei mistään. Alkuja ja loppuja ei ole. Alkamisen ja loppumisen välttämättömyys on egon eli rajallisuutta kokevan mielemme harha.


Onko sinun mielestäsi kuitenkin "olevaisuuden alkuhetki" olemassa? Jos on, niin mitä oli ennen alkuhetkeä, ennen sitä ensimmäistä "olentoa"? (esimerkiksi "jumalaa", jos uskot sellaiseen).


Jos ennen sitä ensimmäistä alkuhetkeä EI voi olla mitään (aika-avaruuden näkökulmasta), niin silloin voi olla vain ikuisuus.


Ja kaikki, mikä voi koskaan olla on ikuisesti ollut, siis ajatuksena ja mahdollisuutena itsestään, energiana. Energiahan ei koskaan katoa minnekään, se vain muuttaa olomuotoaan.


Fyysikot tutkivat ns. "pimeää ainetta" eli että "tyhjyys on täynnä jotakin", siis energiaa.


Mitä sinun mielestäsi on "sähkö"? Jos vastaat, että elektromagneettista säteilyä ja värähtelyä, niin mistä se tulee? Mistä syntyvät näköaistimukset, värit ja fotonit?


Tieteen näkökulmasta ne ovat värähtelyä, eivät mitään "todella olemassaolevaa", ellei joku havaitse niitä olevaksi.


Mitä on ääni? Se on värähtelyä. Onko ääni olemassa, jos et havaitse sitä? Onko yöllä näkemästi uni olemassa, jos et näe sitä? Kuitenkin voit muistaa unesi, vaikka sen olemassaolosta ei ole mitään todisteita. Olet siis "unen, äänen ja värin" havaitsija.


Olet tietoinen siitä, että havaitset asioita. Silti aistimuksestasi ei jää mitään todisteita. Et siis voi todistaa, että todellisuus on olemassa.


Voitko todistaa, että alkuhetki tai "jumala" on olemassa? Et voi. Molemmat ovat vain ajatuksia itsestään. Voitko todistaa, että itse olet olemassa? Et voi, sinä vain uskot ja aistit olevasi olemasssa.


Olet siis "olemassa" tietoisena siitä, että olet. Ajattelet, siis olet. Näet unta itsestäsi ja muista.


Uskotko katoavasi, kun kuolet?


Jos uskot, niin et enää ole, eikä sinun tarvitse olla huolissasi "aluista ja lopuista" tai "jumalista".


Jos uskot jääväsi kuolemasi jälkeen tietoisuutena olemaan, niin olet tuo tietoisuus, energia.


Jos haluat vielä kuolemasi jälkeen kokea maailmaa, niin voit kokea olevasi vaikka tämä meksikolainen sika. Voit myös kuvitella olevasi tämä sika vaikka heti, ja sillä hetkellä et ole enää sinä, koska ajattelet olevasi sika, et sinä. Miltä tuntuu?


Mietitkö meksikolaisena sikana alkuja ja loppuja tai "jumalaa"? Et. Koska iloitset elämästäsi Riviera Mayalla - kunnes joku syö sinut. Energia muuttaa taas muotoaan.

Kommentit